Najlepsze domowe bułeczki

Najlepsze domowe bułeczki – bułki jak z najlepszej piekarni. Nie ma w nich grama chemii, a są puszyste w sam raz i mają chrupiącą skórkę. Moja babcia powiedziałaby o nich – przedwojenne. Po wykonaniu zdjęć siedzieliśmy razem z kotem chwilę na podłodze i zawartość koszyka, posmarowana masłem zniknęła. Tomek poprosił, żebym już nie szukała żadnego nowego przepisu, nie chce innych, jest przekonany, że lepszego znaleźć się nie da. Po przeczytaniu tego, wstrząsającego dość artykułu mam silne postanowienie: należy piec domowe pieczywo znacznie częściej niż robiłam to do tej pory. Zwłaszcza, że polski chleb z mojego własnego piekarnika nie ma konkurencji. Dodatkową zaletą bułek jest to, że można zostawić ciasto do rośnięcia w lodówce na całą noc i upiec je na śniadanie albo wyrobić ciasto przed pójściem do pracy, schować do lodówki i wstawić do pieca po powrocie, by mieć chrupiącą kolację albo… poczekać godzinę i piec od razu.

Zagniatanie ciasta jest łatwe i zajmuje 10 minut. Można upiec większą porcję i po ostygnięciu wrzucać w plastikowych woreczkach do zamrażarki. No bardzo polecam. Zdaje się, że „dziabnięcie” bułki przez środek (jak na zdjęciu) daje bułeczkę wrocławską, można naciąć wierzch ciasta na krzyż, albo pokusić się o taki efektowny sposób formowania ciasta. Jeśli ktoś lubi posypki, najlepiej posmarować wierzch ciasta roztrzepanym z łyżką mleka jajkiem, by miały się do czego przykleić. Można wykorzystać mak, sezam, słonecznik itp.

P.S. Przecież ja nie jem bułek! Zrobię sobie tylko jedną, malutką…

Najlepsze domowe bułeczki

 

Najlepsze domowe bułeczki

 

Najlepsze domowe bułeczki – składniki (na 8 niedużych bułeczek, 6 nieco większych) : 

– 400 g mąki pszennej (najlepiej typ 650  ale tortowa czy typ 450 też się nada)
– 18 g świeżych drożdży (lub 5 g suchych)
– ok.  250 -300 ml letniej wody
– łyżeczka soli

dwie łyżki mleka i dwie łyżki oleju – do posmarowania bułek by były rumiane

Najlepsze domowe bułeczki – przepis

Mąkę przesiać do miski, wkruszyć drożdże, zalać połową wody, zostawić na 10 minut. Jeśli używamy suszonych można wyrabiać od razu. Dodać sól, naoliwioną ręką wyrobić ciasto, stopniowo, małymi porcjami dodając resztę wody. Nie na raz, bo będzie trudniej i bardziej maziście. Po kilku minutach ciasto powinno być w miarę sprężystą, jednolitą ale luźną kulą. Jeśli  będzie zbyt płynne, należy dodać trochę mąki, ale niezbyt dużo. Teraz do wyboru; można stawić ciasto do lodówki na noc lub na kilka godzin albo zostawić je pod przykryciem ze ściereczki w ciepłym miejscu czekając do podwojenia objętości ciasta, jeśli chcemy piec bułki od razu po wyrośnięciu.
Można podgrzać piekarnik do 50 st., wyłączyć i tam wstawić przykryte ciasto. Zdarzało mi się, że ciasto przez noc w lodówce bardzo urosło, ale raz – wcale. Ale po wyjęciu i wstawieniu go do lekko podgrzanego piekarnika albo ustawione przy kaloryferze – ożyło i urosło.

Ciasto podzielić nożem najpierw na dwie, potem cztery, następnie na osiem równych części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kule i ułożyć je na blaszce. Zostawić na ok. 20 minut w nagrzanym do 30 st. piekarniku lub na blacie w kuchni – jeśli jest ciepło. Po wyrośnięciu, tępą stroną noża wykonać wgłębienie. Posmarować bułki oliwą z mlekiem lub jeśli chcemy mocniej rumianych – roztrzepanym żółtkiem. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec bułki ok. 20 minut. Wyjąć z pieca od razu po upieczeniu.

Najlepsze domowe bułeczki

 

Najlepsze domowe bułeczki

Mówię Wam – niebo na talerzu:)

Zapisz



  1. poproszedokladke.pl
    22 października, 2014, 8:12 am

    uwielbiam takie bułeczki, nie ma nic lepszego na śniadanie niż ciepła bułka prosto z pieca 🙂

  2. Lena
    22 października, 2014, 10:32 am

    Rano takie chrupiące bułeczki plus domowa konfitura-niebo na talerzu 🙂

  3. Salvador Dali
    22 października, 2014, 6:06 pm

    domowe pieczywo wymiata.. 🙂
    Dla mnie bomba! Wyszły Ci idealnie 🙂 kształtne, wyrośnięte!

  4. ugotujmyto.pl
    26 października, 2014, 7:34 pm

    Nie ma jak domowe bułeczki!

  5. Ewa Zielińska-Król
    28 listopada, 2014, 10:49 pm

    Zrobiłam ciasto. Ugniotłam kulkę i zaraz schowam do lodówki. Jutro rano wstanę, wyjmę , podzielę na małe bułeczki i upiekę. Zapach świeżego pieczywa rano. W sobotę….

  6. Anonimowy
    4 marca, 2015, 6:44 pm

    ile bułeczek wychodzi z tej porcji?,i czy można piec w 180 stopniach,jeśli tak to jak długo ,pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź.MARGOSIA

    1. opalanka
      4 marca, 2015, 8:38 pm

      Ciasto najlepiej podzielić na osiem części. Najlepiej piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st., 20 minut, podałam w przepisie, pozdrowionka

      1. Monika
        26 czerwca, 2018, 10:01 am

        Ludzie tylko wchodzą spisujaąproporcje reszty nie czytają stad te idiotyczne pytania. Jakby przeczytała to by wiedziała ile wychodzi ehhhh. Pozdrawiam

    2. Anonimowy
      4 marca, 2015, 9:10 pm

      wiem kochana ,że podałaś ,ale pytam dlatego bo mój piekarnik przy 200stopniach grzeje góra dół,a dolna grzałka grzeje tylko 180stopni,dlatego spytałam,a boję się,że przy dolej i górnej grzałce bułeczki się spieką,mimo to dzieki za odpowiedź .MARGOSIA

      1. Monika
        26 czerwca, 2018, 10:02 am

        A po co pytasz ile bułek wychodzi jak na początku masz wytłuszonym drukiem?

        1. Katarzyna
          23 lutego, 2019, 6:17 am

          Złośliwa jesteś!!! Kto pyta nie błądzi

        2. Lidia
          5 lutego, 2020, 8:17 am

          Jesteś bardzo złośliwa,jesteś złą osobą to widać.

    3. opalanka
      5 marca, 2015, 11:44 am

      Nie powinny się spiec, mój grzeje góra dół w całości i nie raz dla rumianości jeszcze pod na koniec pieczenia na chwilkę włączam grill.

    4. Anonimowy
      10 maja, 2016, 8:30 pm

      Dziś zrobiłam ale spiekły się, chwilę dłużej przetrzymałam piekarniku i jest efekt. Ale dałam też termoobieg a Wy chyba pieczecie bez prawda?

  7. Aleksandra Demczuk
    9 kwietnia, 2015, 11:35 am

    Najlepsze są 🙂
    PS. Można tu dodawać zdjęcia ?

    1. opalanka
      9 kwietnia, 2015, 1:02 pm

      U nas właściwie piekę caly czas:) Bardzo bym chciała,żeby była taka możliwość, ale nie wiem:) Sprawdzę?

    2. opalanka
      9 kwietnia, 2015, 6:27 pm

      Tylko zdaje się linki przekierowujące do miejsca gdzie zdjęcie jest zamieszczone, np. na FB.

  8. Aleksandra Demczuk
    10 kwietnia, 2015, 6:14 am

    🙂

    1. opalanka
      10 kwietnia, 2015, 2:47 pm

      No pięknie upiekłaś, modelowo!

  9. Aleksandra Demczuk
    11 kwietnia, 2015, 8:55 pm

    To jakieś czary…
    wszystkie przepisy z Twojego bloga wychodzą pysznie
    dziękuję !!!

    1. opalanka
      11 kwietnia, 2015, 10:16 pm

      Powiem Ci – nie wszystkim i nie zawsze 🙂 Bardzo się cieszę, że się udało:)

  10. Kate 3×1
    10 maja, 2015, 9:41 am

    Oj, zrobiłam już dwa razy bułeczki, tylko czy Wasze też tak intensywnie "czuć" drożdżami? Dzieciakom to przeszkadza:( Jakieś pomysły, co mogę robić źle? Robię jak w wersji bez lodówki:))))

    1. opalanka
      10 maja, 2015, 10:06 am

      Zdaje się, że te ze świeżych mają intensywniejszy zapach. Zmień na suszone. Albo firmę od drożdży, może któraś będzie bardziej neutralna w zapachu. Myślę, że nic nie robisz źle. To drożdżowe ciasto:)

  11. Anonimowy
    23 maja, 2015, 10:06 pm

    Uhhhh….jeszcze nie dodałam całych 300ml wody i już było płynne 🙁 wiec nie dalam calej ilosci, ale maka musialam podsypac. Wstawilam do lodowki, rano sie okaze co z tego wyjdzie ☺

  12. alucha
    27 maja, 2015, 6:33 am

    Wczoraj zrobiłam – pyszne bułeczki! 😀

    1. opalanka
      27 maja, 2015, 4:48 pm

      Bardzo się cieszę:)

  13. Anonimowy
    27 lipca, 2015, 11:44 am

    Zrobilam dwa razy raz z drozdzy swierzych raz z torebki i w smaku dobre ale mam pytanie skorupka twarda jak skala i sa blade a Twoje takie ladne zolte 🙁 ciasto w lodiwce tez nie wyroslo dopiero w cieple. Pieklam w kombiwarze bo nie mam piekarnika 🙁 moze to przez to wyszly twarde 🙁

    1. opalanka
      27 lipca, 2015, 2:13 pm

      Moje też blade. Można smarować mlekiem wymieszanym pół na pół z oliwą, powinny wyjść bardziej rumiane. Za twardą skórkę winiła bym kombiwar, może pokombinować z temperaturą?

    2. Anonimowy
      25 września, 2015, 10:58 am

      beti. moje wyszły blade jak trupy, mimo to ze robiłam wszystko jak w przepisie i tez posmarowałam bułeczki mlekiem z oliwa ;(((

    3. opalanka
      25 września, 2015, 2:41 pm

      🙂 mnie też często wychodzą blade. Na razie nie mam antidotum:)

  14. Weronika Divvine
    1 lutego, 2016, 7:28 pm

    Upiekłam dziś Mężowi… powiedział, że pycha!

  15. Ania Adam
    14 lutego, 2016, 12:23 pm

    Ja bd dzis próbować☺ jestem ciekawa jak mi wyjdą☺

    1. opalanka
      14 lutego, 2016, 2:59 pm

      Daj znać:)

  16. Agnes
    16 lutego, 2016, 3:27 pm

    Bułeczki wyszły pyszne 🙂 Zastanawiam się tylko jak długo ciasto może stać w lodówce? Byłoby super zrobić go więcej i codziennie piec świeże pieczywko. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

    1. opalanka
      16 lutego, 2016, 4:26 pm

      Nie jestem pewna. Dwa, trzy dni wytrzymać powinno. A dłużej nie sprawdzałam.

  17. Sil Vius
    21 lutego, 2016, 1:02 pm

    Zaraz idę wypiekać, bo przepis mi się bardzo spodobał. Mam tylko jedno pytanie, dlaczego lodówka? Według babcinych sposobów, które stosuję przy wszelkich wypiekach drożdżowych, w tym chleba/bułek zawsze drożdże zostawiało się w cieple do wyrośnięcia. Najlepsze są drożdże świeże, a jak zbyt intensywnie pachną baaardzo delikatnie zmniejszyć ilość drożdży i też wyjdą. To rada do osoby wyżej. Kwestia trzymania w lodówce ok, ale ja bym radziła, gdy ktoś chce zostawić ciasto na drugi dzień, ale ciepło jest najważniejsze, aby drożdże "wygarowały" i podwoiły objętość. Aby skórka nie była blada można też zastosować żółtko do posmarowania. Pozdrawiam

    1. opalanka
      21 lutego, 2016, 3:30 pm

      Na noc wstawiają Ci, którzy chcą mieć pieczywo rano, bez wyrabiania. Nieraz w lodówce wyrośnie pięknie, a nieraz po wyjęciu z lodówki potrzebuje czasu w cieple. Pozdrawiam:)

  18. Amelia Rudnicka
    27 marca, 2016, 1:55 pm

    Można by użyć mąki typu 480?

    1. opalanka
      27 marca, 2016, 5:33 pm

      Można.

  19. Mania
    2 kwietnia, 2016, 5:03 pm

    Świetny i prosty przepis! Wyszły pyszne i ten zapach <3

    1. opalanka
      3 kwietnia, 2016, 9:22 am

      Bardzo się cieszę:)

  20. Magdalena Sokolowska
    28 kwietnia, 2016, 1:29 pm

    Witam,mam pytanie:-)a czy jak wkładasz ciasto do lodówki to czy przykrywasz je czymś,np.ściereczką lub folią spożywcza?

    1. opalanka
      28 kwietnia, 2016, 4:45 pm

      Miskę zawijamm folią spożywczą.

    2. Magdalena Sokolowska
      28 kwietnia, 2016, 7:41 pm

      Dzięki za odpowiedz:)miłego wieczoru:)

  21. Magdalena Sokolowska
    1 maja, 2016, 10:20 am

    Świetne bułeczki:)

  22. dusia6
    1 maja, 2016, 10:59 am

    Bułki wyszły pyszne, ale łyżka soli to przesada moim zdaniem. Następnym razem dam łyżeczkę 🙂

    1. ela
      10 grudnia, 2018, 6:09 pm

      jaka łyżka ..wyżej w przepisie jest łyżeczka

      1. Beata Królikiewicz
        10 grudnia, 2018, 9:03 pm

        A o co chodzi?

  23. Anonimowy
    8 maja, 2016, 6:23 pm

    ADA. Wszystko poszło niemal idealnie no właśnie niemal, bo trochę wyszły za twarde z piekarnika (piekłam góra dół, 200 stopni, 25 minut). Wyszły blade ale twarde. W czym może tkwić błąd

    1. opalanka
      8 maja, 2016, 7:26 pm

      No blade często bywają. Można posmarować roztrzepanym żółtkiem. I piecz nieco krócej. Każdy piekarnik troszkę inną ma naturę.

    2. Unknown
      10 maja, 2016, 8:34 pm

      i to odpowiedź na moje pytanie bo i moje za długo piekłam i się spiekły. Jutro robię kolejne i wyjdą mam nadzieję lepsze 🙂

    3. justyna
      18 maja, 2016, 6:01 am

      Żeby skorka była lekko elastyczna polecam na dni piekarnika wstawić naczynie z woda lub bułki spryskać woda 😉 stworzy sie dobry mikroklimat do wypieku.

  24. Magda
    26 maja, 2016, 9:36 am

    Zrobiłam na mące orkiszowej i wyszły idealne! 🙂 Jedyny minus to taki, że papier wtopił się w spód bułek i musiałam odkroić go z każdej. Poza tym – rewelacja 🙂

    1. Basia
      20 stycznia, 2019, 2:47 pm

      można podsypać otrębami i na nich ułożyć bułeczki, tak robię gdy piekę chleb lub bułki… dziś będę piekła pierwszy raz z tego przepisu

  25. opalanka
    26 maja, 2016, 4:02 pm

    To ciekawe.Zdaje się trzeba zmienić firmę od papieru. Można go lekko natłuścić przed ułożeniem bułeczek.

  26. Kinsei
    14 sierpnia, 2016, 7:47 pm

    Jakimś przypadkiem zgubiłam mój stary przepis na domowe bułeczki i szukając w Google znalazłam właśnie ten adres. Bułeczki wyszły fantastycznie!!! Zrobiłam DOKŁADNIE według przepisu (na drożdżach suchych, mąka 650), u mnie ciasto leżało poza lodówką 7 godzin i pięknie wyrosło. Bułeczki posmarowałam żółtkiem i posypałam różnościami 🙂 Dziękuję za przepis 😀 Można dodać jakoś zdjęcie? Aż bym się pochwaliła ;-)Pozdrawiam serdecznie

    1. opalanka
      15 sierpnia, 2016, 3:20 pm

      Super, bardzo się cieszę, tu niestety chyba się zdjęcia wstawić nie da, ale na profilu FB jak najbardziej, serdecznie zapraszam;)

  27. Lidka
    30 sierpnia, 2016, 1:14 pm

    Właśnie jestem w trakcie wyrabiania ciasta, aż jestem ciekawa co z tego wyjdzie.. cała moja rodzina uwielbia świeże, domowe pieczywo więc mam nadzieję że stane N wysokości zadania, z tym przepisem wydaje się być to możliwe!! Zobaczymy ����

    1. opalanka
      30 sierpnia, 2016, 1:53 pm

      Daj znać:)

  28. Anonimowy
    9 października, 2016, 3:57 pm

    Czy pieczemy z termoobiegiem? Próbowałam juz paru przepisów i zawsze mam bułeczki mokre w środku �� Zobaczymy jak te wyjdą ����

    1. opalanka
      9 października, 2016, 5:19 pm

      Daj znać:) Nie piekę z termoobiegiem bo skórka robi się bardzo twarda.

  29. Anonimowy
    21 października, 2016, 9:15 am

    To najlepsze bułki, jakie jadłam 🙂 Moje dzieci już nie chcą nawet wąchać innych 😉 Od kilku tygodni każdy weekend rozpoczynam pieczeniem świeżych bułeczek na śniadanie i napełnianiem zapachem, jak z piekarni, całego naszego bloku 🙂
    Dziękuję za przepis.
    p.s. soli dodaję tylko 1 łyżeczkę, bo pierwsza próba z łyżką soli dała w efekcie końcowym baaardzo słone pieczywo.

    1. opalanka
      21 października, 2016, 11:19 am

      No może miałam mniejszą łyżkę?
      Cieszę się bardzo:)

  30. Anonimowy
    21 października, 2016, 9:45 am

    Witam,
    czy w przepisie nie powinno być trochę cukru?
    Pytam,bo ostatnio piekłam i ciasto bardzo słabo mi wyrosło.
    Ale i tak były pyszne.

    1. opalanka
      21 października, 2016, 11:18 am

      Możesz dać. Rośnięcie ciasta w dużej mierze zależy od aktywności drożdży i temperatury otoczenia, dlatego najczęściej rośnie u mnie w piekarniku ustawionym na 30 stopni, pod przykryciem.

  31. szpilka
    21 listopada, 2016, 10:03 am

    Czy na pewno w przepisie nie powinno byc tyci cukru do drozdzy?

    1. opalanka
      21 listopada, 2016, 11:51 am

      Można dać. A można nie:)

  32. Unknown
    28 stycznia, 2017, 2:48 pm

    na drugi dzien beda w miare miekkie czy juz kamien? w sensie 12h po upieczeniu?

    1. opalanka
      28 stycznia, 2017, 8:48 pm

      Kamień nie, ale czerstwe. Można odświeżyć zawinięte w ściereczkę i do mikrofali na kilkanaście sekund albo spryskiwacz z woda i na kilka minut do rozgrzanego do 180 st piekarnika.

  33. Anonimowy
    21 lutego, 2017, 5:17 pm

    Robiłam-wyszły za pierwszym razem! Świetny przepis! ☺

  34. Unknown
    28 czerwca, 2017, 5:55 pm

    Super przepis.
    Jest bardzo prosty, a bułeczki wychodzą pyszne o idealnej konsystencji. Troszkę przepis zmodyfikowałam (pół na pół mąka pszenna i żytnia).
    Pozdrawiam

  35. Kamila
    19 grudnia, 2017, 9:57 am

    Moze byc maka typ 405?

    1. Beata Królikiewicz
      20 grudnia, 2017, 7:01 am

      Tak.

  36. Karolina
    23 kwietnia, 2018, 8:29 am

    Bułeczki wypróbowanie i zrobiy furore. Dopisuje ten przepis do mojego zeszytu. Dziękuję i pozdrawiam

  37. Monika
    28 czerwca, 2018, 8:54 am

    Przepis si,ę nie sprawdził zrobiłam wszystko po kolei jak w przepisie. Pierw zrobiłam z włożeniem ciasta do piekarnika nagrzanego do 50 stopni bo nie miałam czasu czekać na wyrastanie. Bułki w środku bardzo zbite i ciężkie na drugi dzień kamień. Teraz ciasto wyrastało cała noc w cieple i szczerze z tego ciasta udało się uformować tylko 4 sztuki i to nie jakiejś super wielkości :/ także szukam innego przepisu.

    1. Beata Królikiewicz
      29 czerwca, 2018, 1:31 pm

      Drożdże potrzebują właściwego czasu i temperatury. Spróbuj wyrastania w 30 stopniach i tyle ile czasu ile podałam w przepisie. Przy długim wyrastaniu, np. nocnym potrzebna jest lodówka. W cieple w tak długim czasie występuje tzw. przegarowanie i też się nie uda. Zastosuj te zasady i wyjdą.

  38. Kasia
    10 sierpnia, 2018, 5:49 am

    Moje się zawsze rozlewaja :D:D hahahha
    Czemu? Zastanawiam się czy by tak wyszły jakbym zrobiła małe kuleczki z ciasta a nie takie trochę placki.
    Przepis super. Ja go zazwyczaj urozmaicam albo dodatkiem masełka, albo mieszanka różnych mąk albo wrzucam kminek, czarnuszkę czy kładę bułeczki na ziarnach wszelkiego rodzaju i zawsze wychodzą mega:)

    1. Kasia
      10 sierpnia, 2018, 5:51 am

      zdjęcie:)

    2. Beata Królikiewicz
      10 sierpnia, 2018, 8:03 pm

      Odrobinę więcej mąki daj. I zrób kulki.

  39. Magdalena
    28 października, 2018, 3:48 pm

    Bułki zrobiłam z jeden procji na próbę, jutro wiem, że będę piekła ponownie i z z podwójnej. Dzieci się zajadały a mąż pytał czemu tak mało. Pozdrawiam

  40. Magda
    23 stycznia, 2019, 7:37 pm

    Dziękuję za przepis! Bułki wyszły przepyszne

  41. Sylwia
    8 lutego, 2019, 1:00 pm

    A ja nie czekam całą noc, ciasto zostawiłam na 1 godzinę i podwoiło swoją masę, właśnie wyjęłam z piekarnika. Są kruche ale nie jakieś super wypieczone, bo nie smarowałam ich żółtkiem, czekam aż ostygną na recenzję od moich dzieci?

  42. Atariel
    8 lutego, 2019, 10:19 pm

    Czy po upieczeniu można je wykorzystać do Pani przepisu — > Bułki z pieczarkami. Nie chce kupować pieczywa, wolę zrobić je sama. Proszę o odpowiedź.

    Pozdrawiam

    1. Beata Królikiewicz
      9 lutego, 2019, 4:03 pm

      Jak najbardziej, w tym przypadku tylko nie robiłabym przedziałka, tylko formowała zwykłe okrągłe lub podłużne bułki.

  43. Justyna
    17 lutego, 2019, 12:38 pm

    Polecam.Bardzo dobre,domownicy zachwyceni :)dziękuję za super przepis.

  44. Sylwia
    22 października, 2019, 9:09 am

    Pyszne!!! 😀

  45. Kasia
    26 marca, 2020, 5:15 pm

    Alez ja jestem wdzięczna za ten przepis ? ślicznie dziękuje! Właśnie zrobiłam krok po kroku, po raz pierwszy w życiu swoje własne bułeczki. Jak się cieszę, ze trafiłam akurat na ten przepis ? serdecznie polecam, to jest smak jaki się pamięta z bułek z dzieciństwa, tych tzw prawdziwych. Jedna mini bułeczka a tyle przyjemności ?

    1. Beata Królikiewicz
      26 marca, 2020, 7:28 pm

      O jak się cieszę, pozdrawiam serdecznie:)

  46. Gosia P
    2 kwietnia, 2020, 6:19 pm

    czy ciasto na bułki można wyrabiać mikserem z hakiem??

    1. Beata Królikiewicz
      2 kwietnia, 2020, 9:08 pm

      Tak.

  47. Asia
    5 kwietnia, 2020, 3:53 pm

    Buleczki wyszly. I sa pyszne. Czy z tego przepisu mozna upiec tez chleb?

    1. Beata Królikiewicz
      6 kwietnia, 2020, 8:01 am

      Można.

  48. Basia Dudys
    22 kwietnia, 2020, 4:56 pm

    Dziękuję za ten rewelacyjny przepis. Dzieciaki i Mąż uwielbiają te bułeczki i nie chcą nawet słyszeć o innych bułkach ze sklepu.

  49. Agata
    11 listopada, 2020, 7:05 pm

    Pani Beatko, przepis rewelacyjny, bardzo ucieszyłam się, że bułeczki mi się udały.
    Wypieki na bazie drożdży, to moje wyzwanie zwłaszcza, że jestem dietetykiem z 30 letnim stażem i wiele razy próbowałam.
    Dziękuję , serdecznie pozdrawiam .

    1. Beata Królikiewicz
      12 listopada, 2020, 9:12 am

      Bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie:)

Dodaj komentarz

Zostaw komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Administratorem danych pozyskanych za pośrednictwem formularza jest Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUP”, dane będą upublicznione w serwisie w celu wyrażenia opinii na podst. wyrażonej zgody do czasu jej wycofania. Pełne informacje są dostępne tutaj.

Optionally add an image (JPEG only)

Dodaj komentarz

Zostaw odpowiedź na komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Optionally add an image (JPEG only)