Pogotowie Kulinarne. Czytelniczko i czytelniku!

Kiedyś spędzałam wieczór na herbatce u znajomych. Siedzieliśmy sobie w przytulnej kuchni i gadu gadu. Aż tu rozdzwonił się telefon. Pierwszy – w sprawie dodania mąki do sernika. Drugi – w sprawie odkwaszenia bigosu. Trzeci – w sprawie zwarzonej polewy do murzynka. Czwarty – w sprawie kaczki z solanki. Przy piątym powstał pomysł. Podchwyciła go Olcia i drążyła, eksplorowała swoim zwyczajem różne pola, aż sprawy zostały ustalone, a baner widoczny po prawej stronie bloga zaprojektowany.
          I tak oto, 7 marca, w sobotę, z samego rana, kupię sobie kartę telefoniczną, a numer telefonu wywieszę na Facebookowym profilu Nieba Na Talerzu – kliknij tutaj. Od godziny 10 do 18, będę odpowiadać na wszelkie kulinarne pytania dotyczące pieczenia i gotowania. Wszystkie! Te najbardziej banalne i podstawowe, dla zupełnych dyletantów kuchennych i te bardziej zaawansowane. Jeśli czegoś wiedzieć nie będę, bez żadnego ściemniania przyznam się od razu. Podzielę się swoją caluśką wiedzą i doświadczeniem. Można zaplanować sobie sobotnie pieczenie sernika z Opalanką, albo przygotować pierwszy w życiu tort. Wykonać mistrzowską kolację dla ukochanego czy ukochanej, albo obiad na Dzień Kobiet. Mam doświadczeniu w prowadzeniu tego rodzaju kursów telefonicznych, oj mam. Wszyscy byli zadowoleni 🙂  
     Zatem śmiało dzwońcie ile wlezie, od dziesiątej, 7 marca jestem do Waszej dyspozycji.
Koszt połączenia wg. taryfy Waszych operatorów.

    Do usłyszenia!!!      

 



  1. Amber
    28 lutego, 2015, 8:12 am

    Odbieranie telefonów z kulinarnymi pytaniami w takiej scenerii jest czystą rozkoszą!
    Pozdrawiam.

  2. Syll.
    28 lutego, 2015, 8:45 am

    Rewelacyjny pomysł. 🙂

  3. Aleksandra Langiewicz
    28 lutego, 2015, 9:07 am

    Świetny pomysł! Jestem pod wrażeniem.

  4. Maria Varia
    28 lutego, 2015, 9:16 am

    Rozmowa (nie)kontrolowana 😀

  5. Lena
    28 lutego, 2015, 11:03 am

    Ale fajny pomysł 😉

  6. Salvador Dali
    28 lutego, 2015, 3:01 pm

    woooww..!!! Haha, świetny pomysł 😀
    oby tylko jakiś debilom nie przyszło do głowy to źle wykorzystywać 🙁

    1. opalanka
      28 lutego, 2015, 10:39 pm

      Dam sobie radę 🙂

  7. Prządka
    1 marca, 2015, 11:19 am

    Wyrazy podziwu za chęć pomocy i dzielenia się dobrodziejstwem wiedzy i doświadczenia z ludzkością mniej biegłą 🙂 I wyrazy zachwytu dla urody (obłędne włosy!) Kulinarnej Ratowniczki (nie mogłam sobie, po babsku, odmówić tej uwagi:) Pozdrowienia!

    1. opalanka
      1 marca, 2015, 11:28 am

      Komplimenta przyjmuję z wdzięcznością 🙂 Pozdrawiam również:)

  8. Ania
    15 września, 2015, 9:32 am

    Ojejku, jak miło. Wgl ten blog jest taki kobiecy, ciepły, przyjemny. Gratuluję autorce pomysłu i talentu. Pozdrawiam cieplutko 🙂

Dodaj komentarz

Zostaw komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Administratorem danych pozyskanych za pośrednictwem formularza jest Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUP”, dane będą upublicznione w serwisie w celu wyrażenia opinii na podst. wyrażonej zgody do czasu jej wycofania. Pełne informacje są dostępne tutaj.

Optionally add an image (JPEG only)

Dodaj komentarz

Zostaw odpowiedź na komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Optionally add an image (JPEG only)