Pasta jajeczna z łososiem

Bardzo lubię gotowe pasty jajeczne ze sklepu. I zwykle kiedy mam już dokonać zakupu, już włożyłam do koszyka, jestem już przy kasie, przychodzi moment otrzeźwienia i czytam skład tych pyszności.
I bardzo często zdarza mi się opędzić od wyobrażenia o cudownej zawartości „kapselka”, wrócić do działu z nabiałem, zakupić jajka i po powrocie do domu własnoręcznie wykonać pastę z prawdziwym smakiem. Co dziś dzielnie uczyniłam.

Pasta jajeczna z łososiem

pasta jajeczna z łososiem składniki:

– sześć jajek
– 10 dkg wędzonego łososia
– kilka korniszonów (u mnie z dodatkiem ostrej papryki)
– łyżka posiekanej szalotki lub szczypiorku, ostatecznie pietruszki lub koperku
– duża łyżka wyraźnego w smaku majonezu
– łyżka musztardy francuskiej (miałam zwykłą sarepską)
– chlust tabasco
– sól
– biały, mielony pieprz
– łyżka soku z cytryny
– kiełki do dekoracji

Jajka ugotowałam na twardo, pokroiłam w ćwiartki i rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków na pastę. Łososia i korniszony pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez, musztardę i przyprawy, wymieszałam wszystko i gotowe.

Mówię Wam – niebo na talerzu!

 



  1. Paula
    28 lutego, 2013, 2:10 pm

    Bardzo fajny przepis, pasowałby na nasz konkurs, także zapraszam
    http://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs

  2. opalanka
    28 lutego, 2013, 5:57 pm

    Zachęcona – wysłałam:)

Dodaj komentarz

Zostaw komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Administratorem danych pozyskanych za pośrednictwem formularza jest Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUP”, dane będą upublicznione w serwisie w celu wyrażenia opinii na podst. wyrażonej zgody do czasu jej wycofania. Pełne informacje są dostępne tutaj.

Optionally add an image (JPEG only)

Dodaj komentarz

Zostaw odpowiedź na komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Optionally add an image (JPEG only)