jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem – przystawka dobra na wielkanocne śniadanie i na inne okoliczności, bo jajka zazwyczaj wszyscy lubią. A w Wielkanoc podobno jeść je należy, by zapewnić sobie dostatek i witalne siły odrodzić. Mam w pamięci słowa znajomego, który lubi mawiać o teściowej, że nawet wielkanocne jajko potrafi zepsuć kaparem albo jakimś innym wynalazkiem. Od czasu do czasu miewam i to na uwadze, bo może faktycznie w prostocie siła i  chrzan czy majonez czasem wystarczą. Ale póki co, wędzony łosoś na tapecie i jajka nim nafaszerowane zajadamy ze smakiem.

Jajka faszerowane łososiem – składniki: 

– 10 jajek
– 100 g wędzonego łososia
– duży ogórek konserwowy
– pęczek koperku
– dwie łyżki majonezu
– dwie łyżki jogurtu
– sól, pieprz, ostra papryka do smaku

Jajka faszerowane łososiem- przepis

Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem. Łososia, ogórek i koperek drobno pokroić. Dodać do żółtek, wymieszać wszystko z jogurtem, majonezem i przyprawami. Wypełnić białka farszem.

 

Jajka faszerowane łososiem

Mówię Wam – niebo na talerzu:)

Zapisz



  1. Urszula – Proste potrawy
    1 kwietnia, 2014, 4:34 pm

    Ślinka mi pociekła, fajnie wyglada ta przystawka 🙂

  2. Salvador Dali
    1 kwietnia, 2014, 7:14 pm

    na pewno! Widać po farszu-jajka sam w sobie mają genialny smak, a co dopiero jak poda się je z takimi dodatkami! 😀

  3. Aguś kulinarnie
    4 kwietnia, 2014, 10:08 am

    Piękne! muszę zrobić:)

  4. Ania Skrzyp
    4 kwietnia, 2015, 11:58 am

    Pyszne. Super na wielkanoc 😉

  5. Anonimowy
    25 marca, 2016, 7:29 pm

    zrobiłam, doskonałe 🙂

Dodaj komentarz

Zostaw komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie

Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z polityką prywatności.

Dodaj komentarz

Zostaw odpowiedź na komentarz

Wstaw zdjęcie Dodaj zdjęcie